Mick Kramer Project

Egy blog zenéről, filmekről, könyvekről, játékokról és néhány saját projektről. mkproject@indamail.hu

Arckönyv

Falfirka

xfire

Legfrissebb hozzászólások

  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:45) A Modern Warfare története
  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:41) A Modern Warfare története
  • Mick Kramer: @DrNO: Nem, azt még nem láttam. :) (2014.02.03. 20:26) Millennium Trilógia
  • DrNO: Második kép. Bud Spencer a bal oldali lap tetején a bal arcát mutatja. A jobb oldalon középen pedi... (2014.02.03. 20:02) Egy régi rajongó...
  • DrNO: Pletyka szerint a negyedik rész kézirata az özvegynél megvan. Szerintem a könyvek jobbak, mint a f... (2014.02.03. 19:20) Millennium Trilógia
  • Utolsó 20

Róma - Sorozatajánló

2011.07.22. 20:17 Mick Kramer

És íme a második delikvens, akit már említettem. Ez volt a másik műsor két hét alatt a Boogeyman mellett, ami elnyerte a tetszésem.

A Róma egy két évadból álló minisorozat (12, illetve 10 részes évadok), melyet sok más nagyszerű szériához hasonlóan a HBO-nak köszönhetünk. A film három szóval összefoglalható: Szex, Vér és Ármány
22 részen keresztül követhetjük figyelemmel, hogyan alakul Róma politikai helyzete Caesar és Octavianus uralma alatt, valamint azt, hogyan tud érvényesülni ebben az időben a XIII. légió két katonája. Igen, ez a két fő szál, ami az egész sorozatot meghatározza. A politika, azon belül is a történelmi alakok élete (megspékelve a magánéletükkel) valamint a két közkatona, Lucius Vorenus és Titus Pullo hányadtatásai. 

A történet Caesar galliai hódító háborújával kezdődik, ahol megismerkedhetünk az első évadot meghatározó szereplőkkel. Ekkor köt egymással barátságot Vorenus (Kevin McKidd - Grace Klinika) és Pullo (Ray Stevenson). Később láthatjuk az ókori Róma történelmének legnagyobb ütközeteit Pharsalostól kezdve egészen az actiumi tengeri csatáig.

Szex, Vér és Ármány:
- Lehet, hogy beteges, de különösen az első kettő fogott meg legjobban ;) Nem emlékszem olyan részre, amiben ne lett volna olyan jelenet, ami akár egy soft-pornóban is megállná a helyét. Nem véletlen hát a 18 karikás besorolás (az viszont különös, hogy a DVD kiadásra már csak egy 16-os bélyeget ütöttek).
- A vér minden történelmi filmben adott, elvégre a háborúk ezzel járnak. Az egyik legvéresebb rész talán Cicero halála volt, de egyetlen hasonló jelenetnek sem kellett szégyenkeznie.
- Az ármányról Róma nagy becsben álló asszonyai gondoskodnak. Különösen Atia a Julianus-házból, aki szerintem Róma legnagyobb kurvája (a film alapján annak tűnt).

Egyik kedvenc karakterem Antonius volt. Ő volt az, akinek a dumáján rendszerint összefostam magam a röhögéstől. De még ilyen volt néha Pullo is, aki a másik nagy kedvencem volt :)

Mindent összevetve ez vált az egyik kedvenc sorozatommá. Jövő nyáron szerintem újra előveszem. nem csak egyszer nézős.
Ha már a nyárnál tartok: viszonylag ráérek ezért elég sok filmet/sorozatot nézek. Ebből adódóan több bemutató is várható.


Nézzétek! Megéri ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://mkproject.blog.hu/api/trackback/id/tr83089907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása