Mick Kramer Project

Egy blog zenéről, filmekről, könyvekről, játékokról és néhány saját projektről. mkproject@indamail.hu

Arckönyv

Falfirka

xfire

Legfrissebb hozzászólások

  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:45) A Modern Warfare története
  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:41) A Modern Warfare története
  • Mick Kramer: @DrNO: Nem, azt még nem láttam. :) (2014.02.03. 20:26) Millennium Trilógia
  • DrNO: Második kép. Bud Spencer a bal oldali lap tetején a bal arcát mutatja. A jobb oldalon középen pedi... (2014.02.03. 20:02) Egy régi rajongó...
  • DrNO: Pletyka szerint a negyedik rész kézirata az özvegynél megvan. Szerintem a könyvek jobbak, mint a f... (2014.02.03. 19:20) Millennium Trilógia
  • Utolsó 20

Kocsonyafesztivál 2012

2012.02.26. 00:56 Mick Kramer

Ha már egyszer Miskolc közelében élek kihasználok minden adódó lehetőséget, így hát kilátogattam az idei Kocsonyafesztivál első két napjára. Körülbelül négy éve minden Kocsonyafesztiválon kint voltam legalább egyszer. Tudtam hol milyen színpad van és hogy merre érdemes kikerülni a tömeget. De idén... minden a feje tetejére állt. A Kocsonyafesztivál alapvetően Miskolc főutcáján, a Széchenyi utcán zajlik, amin a villamosok is közlekednek. Szép műkövezett utca üzletekkel. Igazi hangulatos sétálóút. A színpadok ennek az utcának a kereszteződéseiben vagy az abból nyíló nagyobb tereken álltak eddig. A Városháztéren, Hősök terén és a Szinva patak melletti macskakövezett úton, ami csak a buszok és taxik számára járható. Ez volt az elmúlt években. Idén azonban a Városháztérről minden eltűnt. Se színpad, se bódék. A Szinva terasz melletti nagy színpadot lezsugorították és lerakták a Szinva teraszra, ami végül is csak 20 méterrel van odébb, de a hely alapvetően nem alkalmas arra, hogy koncertet tartsanak rajta. A terasz egy lépcsőzetes tér, ami a Szinva patak irányába "mélyül". Üldögélni nagyon jól lehet ott, de ugrálni és tombolni már kevésbé. Arról nem is beszélve, hogy semmit sem látni az egészből, mert a színpad van a legmélyebben, így a hátsó sorokból csak a tetejét látni. Viszonylag magas vagyok, de így is csak akkor láttam a fellépőket ha ugráltak.
A nagy színpadot átrakták a város egyik legforgalmasabb útjának kellős közepére, amit ugye le kellett zárni. Tény, hogy erre szükség is volt, mert akkora embertömeget mozgattak meg idén a fellépők, hogy csak így lehetett elférni. 

Ugye az előbb írtam, hogy a Széchenyin járnak a villamosok. Emellett tudni kell, hogy a város talán két legforgalmasabb buszmegállója ott van, ahova idén a nagy színpadot állították, valamint a Szinva terasznál. Valamilyen oknál fogva, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. úgy döntött, hogy beleengedi a villamos- és buszforgalmat a fesztiválozó tömegbe! A nagy színpad helyén közlekedő buszokat átküldték a Szinva teraszhoz, a villamosok pedig ugyan úgy közlekedtek 3-4 perceként, ahogy mindig. (Némelyik buszsofőr úgy nyomta a gázt, mint valami őrült.) Az ellenőrök pedig kaptak egy új funkciót: fújták a sípjukat, ha jött a villamos. Nem igazán értem, hogy ennek mi értelme volt. Egyrészt a fesztiválon sétálgató, nézelődő embereknek 3 percenként kellett behúzódniuk a bódék közé, másrészt a Széchenyivel párhuzamosan halad egy főút, ahol az 1-es, illetve 1A-s busz ugyan azon az útvonalon közlekedik, amin a villamos, csak egy-két utcával odébb. Érhetetlen. 

Az első este fellépett az egyik nagy kedvencem, a P. Mobil. Azt hiszem 19:00-ás kezdés volt kiírva. Mi oda is értünk időre, de valami nem stimmelt. Nem a P. Mobil állt a színpadon, hanem valami Cirkusz (nem tudom pontosan, hogy mi volt a zenekar neve, mert a Kocsonyafesztivál honlapjáról eltűntek a programok) és rossz volt hallgatni, amit csináltak. Külföldi rock nótákat játszottak, de nagyon nem volt egyben a dolog. A legzavaróbb az volt, hogy végig recsegett valami. Szerintem a szólógitáros hangszedője szállt el, mert a következő koncertre már megszűnt a recsegés. Nem igazán értettem, hogy a gitáros miért erőltette a majdnem 2 perces szólót, mikor nem lehetett kihallani belőle semmit. Na mindegy, ezt a koncertet 10-15 perc után ott hagytuk és elindultunk felmérni, hogy mit árulnak a bódékban. Békás hűtőmágnes, békás sapka, plüssbéka, békás sál, kocsonya meg ötvenféle hús.
Bő egy óra nézelődés után visszamentünk a nagy színpadhoz, ahol addigra már hangolt a P. Mobil. Igaz, hogy csak kb. egy-másfél órás késéssel kezdtek, de aztán eszméletlen jó hangulatú bulit csaptak. Mióta Rudán Joe az énekesük azóta sokkal jobban szeretem a zenéjüket. 
Itt ejtenék néhány szót a közönségről. Ez az egyetlen bajom az ingyenes bulikkal, hogy boldog-boldogtalan elmegy rá. Ahány hajléktalan csak van Miskolcon, az mind elment a P. Mobil koncertre abban biztos vagyok. Mi nem jutottunk el az első sorig, megálltunk a keverőpultnál, de az egyik haverom aki első sorban állt azt mondta, hogy az első sorok tele voltak a szatyrukat cipelő csövesekkel. Zsír.
Sajnos csak fél órát tudtunk maradni a P. Mobilon, ugyanis az egyik közeli barátunk fél évre elutazik Németországba és jelenésünk volt a búcsúbulin, ahol olyat láttam, amit eddig még nem. (Hívtunk a barátunknak egy prostit, aki olyan táncot levágott, hogy a jelenlévő hölgyeknek 200 forintos méretűre kerekedett a szemük.)
Ez volt az első este!

Második nap, azaz szombaton fellépett az egyik ismerősöm bandája, a Frantic, ami nekem az idei Kocsonyafesztivál egyik fénypontja volt. Ahhoz képest, hogy egy "amatőr" bandáról beszélünk hihetetlen ügyesek. Nagyon király számaik vannak és az énekesünk hangja is tetszetős. Csak így tovább srácok.

Aztán: szintén szombaton az egyik barátom rádumált, hogy nézzem meg vele a Compact Discot (Kompakt Disznót). Beverekedtük magunkat egy olyan helyre, ahonnan már látni is lehetett valamit és vártunk. Elkezdték nyomni és szerintem egyszerűen szar volt. Az énekesüknek semmi hangja sincs élőben. Valami buliban elmegy a zenéjük, de egy fesztiválra nem való. Az Eurovíziós dalfesztiválra meg pláne nem, de ez az én véleményem. Ezt se bírtuk végig hallgatni. 
22:00-tól kezdődött a Republic koncert, amire ismét a barátnőmmel mentünk ki. Megpróbálkoztunk bejutni a közönség közepére, de ezúttal teljesen esélytelen volt. Annyian jöttek a koncertre, hogy az valami hihetetlen. Nem maradt más választásunk, oldalt kimásztunk a tömegből és megkerülve egy háztömböt bejutottunk a színpad mögé, ahol már szintén voltak párszázan. Ott is mindent lehetett hallani, annyi hogy nem láttunk semmi mást, mint egy hatalmas kék vásznat, ami a színpadot hátulról takarta, de így is jó volt. Nem volt lökdösődés és nem kellett attól tartanunk, hogy agyonnyomnak minket.
Harmadik nap már nem volt se kedvem se okom kimenni a fesztiválra, ugyanis vasárnap semmi olyan program nem volt, ami egy kicsit is érdekelt volna.

Összességében nem volt rossz az idei Kocsonyafesztivál sem, de az állandó készenlét, hogy vajon mikor jön a villamos nem gyengén az agyamra ment. Többet kellett a hátam mögé néznem, mint előre...

A bejegyzés trackback címe:

https://mkproject.blog.hu/api/trackback/id/tr864206434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása