Mick Kramer Project

Egy blog zenéről, filmekről, könyvekről, játékokról és néhány saját projektről. mkproject@indamail.hu

Arckönyv

Falfirka

xfire

Legfrissebb hozzászólások

  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:45) A Modern Warfare története
  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:41) A Modern Warfare története
  • Mick Kramer: @DrNO: Nem, azt még nem láttam. :) (2014.02.03. 20:26) Millennium Trilógia
  • DrNO: Második kép. Bud Spencer a bal oldali lap tetején a bal arcát mutatja. A jobb oldalon középen pedi... (2014.02.03. 20:02) Egy régi rajongó...
  • DrNO: Pletyka szerint a negyedik rész kézirata az özvegynél megvan. Szerintem a könyvek jobbak, mint a f... (2014.02.03. 19:20) Millennium Trilógia
  • Utolsó 20

Mi lett volna, ha ... ?

2011.05.26. 15:02 Mick Kramer

Tegnap este, azaz május 25-én 19:30 körül, freddyD ajánlotta Nektek a blogomat (!!!amit ezúton is köszönök!!!) egyik külön erre a célra szentelt bejegyzésében. A bejegyzését követő 4 és fél órában 141 egyedi látogatója volt ennek az oldalnak, plusz a mai nap eddig (00:00-tól 14:30-ig) körülbelül olyan 50 és még most jön a délután, mikor az emberek hazaérnek a suliból vagy a munkából és bevágódnak a gép elé. Ez 19 óra alatt körülbelül 190 egyedi látogatót jelent. Ez egy nagyon szép szám. Itt jegyezném meg, hogy ez eddig a blogom látogatottsági rekordja.

És itt jön az, amiért ez a poszt megszületett:
Mit lett volna, ha vírusos a link?

Manapság az emberek csak klikkelgetnek és általában nem is nézik, hogy hova. Persze a többségben már kialakult egy bizonyos reflex szerű védelem. Például ha az e-mailek között egy "jenny"-től érkező levelet találunk "my hot pictures" címmel, azt jobb esetben azonnal töröljük.

Ahogy írtam, 190 ember látogatott az oldalra tegnap este óta. Ebből körülbelül 30 lehet olyan, akik már korábban is ismerték az mkproject.blog.hu-t. Tehát, ha az a bizonyos link vírusos lett volna a Blogolkodom blogon, akkor most kb. 160 ember töltené a közelgő hétvégét (winfos) Windows reinstallal, vagy új alkatrész keresgélésével.

Mielőtt valaki valami rosszat feltételezne rólam azt leszögezném, hogy nem állítom freddy-ről, hogy vírusokat terjesztene, vagy eme oldal tartalmával lenne bármi probléma, de ma délután, ahogy az oldal statisztikáját nézegettem eljátszottam a gondolattal, mi lett volna, ha mégis valami csúnya dolog történik. Elvégre minden weblap feltörhető, akárki kirakhatta volna a nevében.
(Emlékszem, mikor a Rossz PC Játékok bloggal történt egy hasonló eset...)

Ami a lényeg: sosem lehetünk elég szemfülesek, még akkor sem ha mindent megteszünk a számítógépes vírusok elkerülése érdekében, mert vannak olyan források, amikben majdhogynem feltétel nélkül megbízunk :) 
(Alig több, mint másfél éve egy DVD filmről szedtem össze egy olyan trójait, hogy ráment az alaplapom... :/ )

 

Köszöntöm minden kedves új olvasómat! :)
Remélem elnyerte tetszéseteket a Mick Kramer Project! 
Ha igen, gyertek máskor is!

 

A mai sikeres Római jog II vizsgám örömére este mozizunk a barátnőmmel, úgyhogy a holnapi nap folyamán várható egy Karib-tenger kalózai 4 kritika, továbbá a Salem's Lot - A gonosz háza film ismertetője!

A bejegyzés trackback címe:

https://mkproject.blog.hu/api/trackback/id/tr102934283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2011.05.26. 16:50:27

És mi lett volna, ha a blog.hu adminisztrációs felületén lévő linkek vírusosak?

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2011.05.26. 17:04:16

@algi: :D Ott a pont! Egyébként nem kell halálosan komolyan venni ezt az írást. Csak elgondolkoztam ezeken a dolgon és úgy született :)

tonyrulez 2011.05.27. 17:51:02

Mint linux-felhasználó gátlástalanul lattintgatok a linkekre, még akkor is ha (windows-)vírusos. Egyébként freddyD jóvoltából ismertem meg ezt az oldalt, úgyhogy már fel is iratkoztam.
süti beállítások módosítása