Mick Kramer Project

Egy blog zenéről, filmekről, könyvekről, játékokról és néhány saját projektről. mkproject@indamail.hu

Arckönyv

Falfirka

xfire

Legfrissebb hozzászólások

  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:45) A Modern Warfare története
  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:41) A Modern Warfare története
  • Mick Kramer: @DrNO: Nem, azt még nem láttam. :) (2014.02.03. 20:26) Millennium Trilógia
  • DrNO: Második kép. Bud Spencer a bal oldali lap tetején a bal arcát mutatja. A jobb oldalon középen pedi... (2014.02.03. 20:02) Egy régi rajongó...
  • DrNO: Pletyka szerint a negyedik rész kézirata az özvegynél megvan. Szerintem a könyvek jobbak, mint a f... (2014.02.03. 19:20) Millennium Trilógia
  • Utolsó 20

Gulliver utazásai 3D - Filmkritika

2011.02.15. 23:21 Mick Kramer

A hétvégén volt szerencsém megtekinteni 3D-ben a Gulliver utazásai című amerikai kaland-vígjátékot. A főszereplő Jack Black (Tenacious D, RockSuli) miatt különösen kíváncsi voltam a filmre, a 3D-s látvány pedig még jobban felcsigázott.

 

 

 

A történet alapját Jonathan Swift azonos című regénye képezi, melyet a készítők XXI. századi köntösbe bújtattak, majd megfűszerezték némi humorral plusz egy igazán jópofa színésszel és csiribí-csiribá... és kész is van a Gulliver utazásai 3D.

Kezdeném a 3D-vel. Ez a film legnagyobb gyengepontja. Arra azért számítottam, hogy nem egy AVATAR kategóriás látványvilágot kapok az 1200 Ft-os mozijegyemért, de utálólag belegondolva a látvány nem érte meg azt a plusz 5-600 Ft-ot, amivel egy 3D-s jegy többe kerül. A 3D-s technika egyedül a film legeljén volt szembetűnő, de ahogy teltek a percek és kezdett izgalmassá válni a történet el is feledkeztem róla, hogy rajtam van a szemüveg...
Félig-meddig ide tartozik: a 3D (hiányát)-t leszámítva maga a látvány rendben volt. Nagyon jól néztek ki a helyszínek és a díszletek.
 

A színészi alakításokkal a magam részéről teljesen elégedett vagyok. Jack Black adta a szokásos formáját (legnagyobb sajnálatomra, ezúttal nem a megszokott szinkronszínész kölcsönözte a magyarhangját), Chris O´ Dowd pedig számomra egy hiteles "főgonosz" volt, már amennyire beszélhetünk főgonoszról egy mesében... nevezzük inkább negatív karakternek.

A történet teljesen okés volt, leszámítva a befejezést. Az már kínosan bugyutára sikeredett. Oké, mese meg minden, de azért egy háborút illene NEM egy koreografált táncos-éneklős bulival befejezni.

A film poénjai elég ütősre sikeredtek, néhol már-már egyenesen betegek. Itt most nem részleteznék egyet sem, nem szeretném lelőni a legjobb poénokat ;)

Minden összevetve szórakoztató és humorban gazdag film. Ha nem is lesz belőle egy klasszikus, amit 10 év múlva is elővesz az ember, de egy mozijegy árát mindenképpen megéri.

A fontosabb infók a következő linkre kattintva elolvashatóak:
www.premierfilm.hu/film/0101100657285_gulliver_utazasai.html

A bejegyzés trackback címe:

https://mkproject.blog.hu/api/trackback/id/tr862664268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása