Mick Kramer Project

Egy blog zenéről, filmekről, könyvekről, játékokról és néhány saját projektről. mkproject@indamail.hu

Arckönyv

Falfirka

xfire

Legfrissebb hozzászólások

  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:45) A Modern Warfare története
  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:41) A Modern Warfare története
  • Mick Kramer: @DrNO: Nem, azt még nem láttam. :) (2014.02.03. 20:26) Millennium Trilógia
  • DrNO: Második kép. Bud Spencer a bal oldali lap tetején a bal arcát mutatja. A jobb oldalon középen pedi... (2014.02.03. 20:02) Egy régi rajongó...
  • DrNO: Pletyka szerint a negyedik rész kézirata az özvegynél megvan. Szerintem a könyvek jobbak, mint a f... (2014.02.03. 19:20) Millennium Trilógia
  • Utolsó 20

Bloody Roots - Lemezbemutató

2011.02.14. 22:06 Mick Kramer

Ha azt mondom Schmiedl Tamás, a hazai (öreg)rockerek azt hiszem mind tudják kire gondolok. Ha esetleg nem, adok egy kis segítséget: Moby Dick. Azt hiszem aki figyelemmel kíséri a magyar metál érát az már pontosan tudja kiről is van szó.

Schmiedl Tamás 2010-ben új lemezzel rukkolt elő, de ezúttal egy új formációval, a Bloody Roots-al! Smici neve egybeforrt a magyar thrash metállal. Vajon a neve garancia a sikerre?

 

 

Azt kell mondanom igen! A debütáló Bloody Roots lemez (amely a Hammer Records gondozásában jelent meg) kiemelkedően színvonalas munka a hazai viszonylatban (nem az elfogultság beszél belőlem, ha azt mondom világviszonylatban is). Ezt bizonyítja a HammerWorld TOP 10. melynek eredménye szerint az Isten Kezében albuma az év magyar albuma, összesített listán pedig a 8. helyen áll.

Az Isten Kezében egy igazán tökös thrash metál lemez. Rengeteg ismert magyar zenész működött közre az anyag elkészítésében. Többek között szövegíróként részt vett a munkában Farkas Zotya (Ektomorf), Ficzek András (Dalriada) valamint a banda énekes-gitárosa Schmiedl Tamás (Moby Dick, Bloody Roots). A zúzós riffekről elsősorban Smici és testvére Schmiedl Balázs gondoskodtak, de részt vett a zeneszerzésben pl. Szíjártó Zsolt (Akela, After Rain) is.

A dalszövegek témái hasonlóak az "újabb" Moby Dick dalokéihoz, de kifejezetten előtérbe kerül a nemzet és a magyarság. Egyes vélemények szerint a lemezen hallható számokat akár a Moby Dick is játszhatta volna, de a rengeteg résztvevő zenész miatt ez az anyag többrétűbb és változatosabb, mint bármelyik régebbi Moby Dick lemez. 

A számokat hallgatva egy pillanatra sem törik meg a varázs, nincsenek éles váltások zúzós és lírai számok között, csak a gyorsabb és a középtempós döngölések váltogatják egymást. A lemezen hallható mind a 13 szám igazi thrash, de mégsem válik monotonná sokadik hallgatásra sem. 

Személyes kedvencem az albumról  a Haragvó Istenek és a Vérezzen Meg Minden című számok.

Dalcímek:
1.     Késői fohász
2.     Isten kezében
3.     Haragvó istenek
4.     Vérezzen meg minden
5.     A Nap gyermekei
6.     Árva világ, árva fia
7.     Ne add fel!
8.     Szél, Nap, Föld, Jég
9.     Rossz jellel születtünk
10. Örök büntetés
11. Ezer év
12. Mária országa, koldusok hazája
13. A gyűlölet mezején
 

Dalszerzők, szövegírók:
 
Schmiedl Tamás (Moby Dick)
Farkas Zotya (Ektomorf)
Füleki Sándor (Wall Of Sleep)
Ficzek András (Dalriada)
Körmöczi Péter (Cadaveres)
Kemencei Balázs (Wall Of Sleep, Stonedirt)
Vörös Attila (Remembering The Steel, Nevermore)
Egri-Kiss Dávid (Fuge)
Sill Attila (Eye Beyond Sight)
Ványi Szilárd (ex-Cavum)

Hangszeres közreműködök:
 
Kállai János (K3)
Szuna Péter (K3)
Szíjártó Zsolt (Akela, After Rain)
Ziskó Olivér (ex-Cavum, Sear Bliss)
Hommonai Gergely (Ektomorf, Cadaveres)
Schmiedl Balázs (Amadea)
Horváth Tamás (ex-Cavum, Desertplane)
Tarcsai Ádám (ex-Hayseed)

 
Bloody Roots - élő koncertfelállás:

Schmiedl Tamás (ének, gitár)
Schmiedl Balázs (szólógitár)
Horváth Tamás (basszusgitár)
Tarcsai Ádám (dobok)

A bejegyzés trackback címe:

https://mkproject.blog.hu/api/trackback/id/tr312661739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása