Mick Kramer Project

Egy blog zenéről, filmekről, könyvekről, játékokról és néhány saját projektről. mkproject@indamail.hu

Arckönyv

Falfirka

xfire

Legfrissebb hozzászólások

  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:45) A Modern Warfare története
  • Kalocsai Viktor: Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embe... (2015.12.29. 20:41) A Modern Warfare története
  • Mick Kramer: @DrNO: Nem, azt még nem láttam. :) (2014.02.03. 20:26) Millennium Trilógia
  • DrNO: Második kép. Bud Spencer a bal oldali lap tetején a bal arcát mutatja. A jobb oldalon középen pedi... (2014.02.03. 20:02) Egy régi rajongó...
  • DrNO: Pletyka szerint a negyedik rész kézirata az özvegynél megvan. Szerintem a könyvek jobbak, mint a f... (2014.02.03. 19:20) Millennium Trilógia
  • Utolsó 20

A Modern Warfare története

2012.01.11. 13:35 Mick Kramer

Call of Duty
Modern Warfare 1-2-3



Ma reggel kivégeztem a trilógia harmadik részét is és úgy gondoltam összegzem a játék(ok) történetét (ilyen magyar nyelven még úgysincs), hogy átfogóbb képet kaphassunk róla és, hogy segítsek azoknak, akiknek nem erőssége az angol.
Azt mondom nem túlzok ha kijelentem, hogy ez a három játék rendelkezik minden idők egyik legjobb történetével és maga a játék trilógia is az egyik legjobb (ez majdnem minden Call of Duty résztől elmondható) a világon.
Akiket érdekel a sztori, azoknak jó olvasást!
Amit most olvastok, azoknak a nagy részét 2 hét után írtam emlékezetből, szóval előfordulhat, hogy egy-két dolog nem teljesen stimmel. Ezekért előre is bocsi.

 

I. rész

2011-et írunk és Sgt. John "Soap" MacTavish bőrébe bújva kell bizonyítanunk, hogy méltóak vagyunk a brit SAS kommandó tagjai közé kerülni. Miután ez sikerült meg is kapjuk az első feladatunkat. Irány a Bering-tenger, ahol el kell foglalnunk egy orosz nukleáris egységet hordozó hajót. A raktérbe érve meg is találjuk küldetésünk célját, de ekkor néhány orosz MiG tűzet nyit a hajóra, így menekülni.
Eközben egy névtelen közép-keleti országban Khaled Al-Asad élő adásban kivégzi az ország demokratikusan megválasztott elnökét, Al-Fulanit, akinek a szemszögéből követjük figyelemmel az eseményeket (kivégzést). Az amerikaiak ennek hatására lerohanják az országot, hogy visszaállítsák a rendet. Ezen a terepen az USMC 1st Force Recon tagjaként kell elkapnunk Al-Asadot, aki a helyi szeparatisták vezére. Sajnos ez nem sikerül, ugyanis a (átmeneti) fő gonosz elmenekült az országból. Az utcai harcok közben meg kell védenünk egy lezuhant helikopter személyzetét, de mindeközben a városra atomot lőnék. A gépünk lezuhan, amit még túlél az egység általunk irányított tagja, de a sugárfertőzés egy percen belül vele (velünk) is végez.
A britek megtudják, hogy Al-Asad egy azerbajdzsáni menedékházban bujkál az amerikai invázió kezdete óta. Az újabb SAS akcióban segítségünkre lesz Nikolai is, aki egy orosz loyalista csoport vezetője. A kommandó megtisztítja a falut az ultranacionalistáktól és sikerül Al-Asadot kézre keríteni, akinek pont akkor csörren meg a telefonja. Cpt. Price felveszi a telefont, aki megismeri a hangot a telefon túlsó végén: Imran Zakhaev volt az, az orosz ultranacionalisták vezére, akinek az a terve, hogy Oroszországból újra Szovjet Uniót teremtsen. Cpt. Price elmeséli, hogyan találkozott Zakhaevvel.
15 évvel korábban, Csernobil remek hely volt titkos üzletek megkötésére. Oda küldték Cpt. MacMillant és az akkor még őrmester Price-t, hogy likvidálja Imran Zakhaevet. A leadott lövés letépi ugyan Zakhaev karját, de nem okoz halálos sérülést és sikerül meglógnia. Közben a hadosztálynyi orosz katona támad ránk. MacMillan megsérül, a helikopter érkezéséig pedig körülbelül még 5 perc van. Nincs más hátra, mint harcolni az utolsó golyóig és reménykedni, hogy a segítség hamarabb érkezik, mint hogy végezne velünk az ellenség.
A jelenben egy összevont SAS-USMC akcióban kell elkapnunk Zakhaev fiát egy meg nem nevezett orosz városban, ám mikor Victor csapdába esik maga ellen fordítja fegyverét. Zakhaev bosszút esküszik. Megpróbálja megszerezni az orosz atomfegyvereket, hogy azokkal elpusztítsa az USA teljes keleti partját. A SAS kommandó sikeresen bejut az atomfegyvereket őrző bázisra, ahol sikeresen leállítják az atombombák detonátorait. A csapatnak menekülnie kell, ugyanis Zakhaev összes embere a nyomukban/nyomunkban. Megkezdődik egy teherautós üldözés valamelyik orosz autópályán. Miközben az egység egy hídon halad át egy Mi-24-es elpusztítja azt, így nincs hová menekülni. Ismét harcolni kell az utolsó lőszerig. 
Egy újabb robbanás utána a teljes csapata a földre kerül és harcképtelenné válik. Price, Soap (mi) és GAZ a földön fekszik. Megjelenik Zakhaev a kezében fegyverrel és fejebe lövi a földön fekvő GAZ-t. Soapra szegezi a fegyvert, ám ekkora valami eltereli a figyelmét. Cpt. Price kihasználva a lehetőséget odalök Soupnak egy pisztolyt, amivel agyonlőhetjük Zakhaevet és két testőrét. Közben megjönnek orosz barátaink Sgt. Kamarov vezetésével és megmenti Soapot. Price-t egy orosz orvos veszi kezelésbe. Vége az első résznek.    

 

II. rész

5 év telt el (2016) az első rész óta. Oroszországban az Amerika ellenes ultranacionalisták vették át a hatalmat, akik egy hős mártírt csináltak Zakhaevből. 
Elsőként az Afganisztánban állomásozó Allen közlegényt alakítjuk (az U.S. Army Ranger tagja), akinek feladata a helyi katonák kiképzése. Ekkor érkezik a bázisra egy magas befolyású tiszt (Shepherd), aki tagokat toboroz egy új speciális alakulatba. Őt kell lenyűgöznünk a gyakorlópályán. Rögtön ezután támadás ér egy amerikai konvojt, így irány a harcmező.
Allen első feladata egy nagyon veszélyes orosz terrorista, Makarov közelébe férkőzni. Egy reptéren találjuk magunkat LMG-vel a kézben. Makarov száját annyi hagyja el: no russian. Ez arra utal, hogy innentől tilos oroszul beszélni. Kezdetét veszi a terror. Feladatunk, hogy minél több, a reptéren tartózkodó civilt és fegyveres őrt öljünk meg. A feladat teljesítése után ideje menekülni, azonban a teherautóra szállva Makarov megfordul és egyenesen ránk lő. Pontosan tudta, hogy Allen amerikai, azért őt hátrahagyva azt a látszatot próbálta kelteni, hogy a terrorcselekmény mögött Amerika áll. Ez egy üzenet volt...
Valahol Oroszország szívében, egy havas hegységben Sgt. Gary "Roach" Sanderson bőrébe bújva kell feladatot teljesítenünk, amely nem más, minthogy egy lezuhant műholt ACS egységét kell visszaszereznünk. A küldetésben parancsnokunk, nem más, mint a jó öreg Soap MacTavish. A Shepherd által szervezett Task Force 141 küldetése sikeres volt.
A reptéri vérengzés bejárja a világsajtót. A csapatot Brazíliába küldik, ugyanis az elemzések szerint a lőszereket, amiket a reptéren használtak a helyi milícia gyártotta, aminek a vezére Alejandro Rojas. Valószínűsíthető, hogy ő Makarov fegyverneppere. A Task Force 141 elkapja Rojas első számú bizalmasát, aki mintha már számított volna az érkezésünkre. MacTravish és Ghost "elbeszélgetnek" vele, nekünk pedig a menekülő Rojas-t kell kézre kerítenünk, aki az egész hadseregét ránk uszítja Rio de Janeiro nyomornegyedében. Soap elkapja a tetűt, ezzel a küldetést sikeresen teljesítve.
Az oroszoknak sikerült lemásolnia az ACS egységet, így észrevétlenül sikerült eljutniuk az USA keleti partjáig. Oroszország lerohanta az USA-t, ugyanis a reptéren történt vérengzést hadüzenetnek vették. Ramirez közlegény a 75th Ranger páncélos hadosztály felveszi a kesztyűt az oroszok ellen. Megindul a harc Amerika földjén. A 75th Ranger feladata egy VIP személy kimentése is, ám mire odaérnek már halott. A pánikszobában nem volt betörésre utaló jel. A védett személy beengedte gyilkosát.
Brazíliában forrósodni kezd a talaj. Rojas a (kín)vallatás közben beadta a kulcsot, de annyit elmondott, hogy Makarov egy embertől fél, akit egy orosz börtönben, a egy politikai foglyok számára fenntartott gulágban őriznek. Ő a 627-es rab. A Task Force 141 megkezdi a mentőakciót, aminek első lépése az orosz partokat védő SAM légvédelmi egységek semlegesítése, amik négy olajfúrótornyon vannak felállítva. A börtönbe érve kiderül: a 627-es fogvatartott nem más, mint Cpt. Price. 
Kiderül, hogy Makarovnak van egy atommal felszerelt tengeralattjárója. Price felajánlja, hogy megsemmisíti, de Shepherd erről hallani sem akar, ezért Price feljut az ellenséges tengeralattjáró fedélzetére, ahol feltölt egy kódot, ami semlegesíti az ott található atomfegyvereket. ám tévedett. Egy rakétát sikeresen kilőnek.
Egy űrállomás személyzetének egyik tagjaként látjuk viszont saját magunkat. Tökéletes rálátás nyílik a földre, aminek a légkörében bekövetkezik egy hatalmas atomrobbanás. A robbanás darabokra tépi az űrállomást is, ezzel megölve annak személyzetét.
Eközben Washingtonban teljes megsemmisülés fenyegeti a 75th Ranger hadosztály. A főváros csaknem teljesen megsemmisül, a maroknyi megmaradt amerikai katona pedig visszafoglalja az ország jelképét, a Fehér Házat, amelyet katonai zsargonban csak Whiskey Hotelnek neveznek.
A főbűnös Makarov, aki két helyen tartózkodhat. Vagy Afganisztánban, vagy egy hegyi házban valahol Oroszországban. Hogy biztos legyen a siker, az osztag két csapatra válik. Soap és Price Afganisztánba utaznak, Ghost és Roach pedig Oroszországba. 
A Ghost és Roach által vezetett csapat elfoglalja Makarov főhadiszállását, ahol sikerül megszerezni Makarov szerverén tartott adatokat. Ghost és Roach eléri a megmentésükre érkezett helikoptert, amin Shepherd vár minket. Elveszi az adattárolót, mire az általunk alakított Roach-ot mellbe, Ghostot pedig fejbe lövi. A haldokló Roach szemszögéből még végignézhetjük, ahogy lelocsolnak minket benzinnel, majd felgyújtanak. 
(Shepherd lehetett akár áruló is, de valószínűbb, hogy a Task Force 141 hivatalosan sosem létezett. Tagjai csak feláldozható bábok voltak, akiknek semmi más rendeltetése nem volt, mint Shepherdnek még nagyobb dicsőséget szerezni.)
Afganisztánban Soap és Price csapdába esik, ahogyan Makarov emberi is. Price-nak sikerül kapcsolatba lépnie Makarovval, akiből sikerül kiszednie az áruló Shepherd tartózkodási helyét. 
Soap és Price elindul, hogy végezzen Shepherddel. Végül helikopterrel próbál menekülni, amit mi motorcsónakkal veszünk üldözőbe. Price sikeresen kilövi a helikoptert, ám a motorcsónak is lezuhan, egy vízesésen. A helikopter és a csónak egymás mellett ér földet. A szédelgő Soap elindul, hogy végezzen Shepherddel, ám az felül kerekedik és leszúrja Soapot. Ekkor Megjelenik Price is, aki verekedni kezd Shepherddel, ám ő is alul marad. Soapként ki kell húznunk saját mellkasunkból Shepherd kését, és azzal megölni a gonoszt. Egyenesen a szemébe! orosz szövetségeseink megérkeznek és kimenekítenek minket. egy biztonságos helyre visznek. Vége a második résznek.

 

III. rész

Néhány órával Shepherd halála után Makarov emberei rajtaütnek Price-on, Nikolai-on és a haldokló Soapon, akik egy indiai házban rejtőznek. Ezútal Nikolai legjobb emberét, az ex-Spetsnaz-os Yurit alakítjuk. Feladatunk biztosítani a menekülést.
Közben Amerika földjén folyamatosan dúl a harc. A Delta Force-os Frost bőrébe bújva kell harcolnunk, hogy visszaverjük az oroszokat Brooklynból. Miután felrobbantottunk egy orosz antennát el kell foglalnunk egy tengeralattjárót (Oscar II), amit úgy állítunk be, hogy az orosz hajókat kezdje lőni.
Az orosz elnök magángépén vagyunk, ahol egy testőrt alakítunk. Az elnök egy németországi béketárgyalásra igyekszik, ám a gépet megtámadják terroristák. Feladatunk az elnök és annak lányának védelme. Lezuhan a gép, de a védendő személyek épségben vannak. Miután visszavertük a támadókat megérkezik a mentésünkre küldött helikopter, amit ott áll Makarov fegyverrel a kezében. Az általunk alakított őrt agyonlövi, az elnököt és lányát elrabolja. Makarov ki akarja szedni az elnökből, az orosz nukleáris fegyverek indítókódjait.
Soap, Price és MacMillan elutazik Sierra Leone-ba, ahol Makarov fegyvereket rakod egy helikopterre. Feladatunk a rakomány megszerzése, ám a helikoptert nem sikerül elérnünk.
A rakomány megérkezik Londonba, ahol a brit SAS tagjaként kell megszereznünk azt, ám a rossz fiúk itt is gyorsabbak voltak. A terroristák elfoglalják az egyik londoni metróvonalat, ahol a SAS teherautókkal veszi üldözőbe az elfoglalt metrókocsikat. Bekövetkezik egy hatalmas baleset. Néhány SAS tagot leszámítva mindenki életét veszti, de kijutunk az alagutakból. Fent vár minket a nyüzsgő nagyváros, London.
Hirtelen egy apuka bőrében találjuk magunkat, aki az utcán feleségét és kislányát filmezi, amint galambokat kergetnek. Megáll egy teherautó, kiszáll belőle két gázálarcos férfi, majd pár másodperccel később az autó felrobban. A robbanás széttépi a kislányt és a feleségét, a férfi holtan esik össze, a kamerai pedig még forog egy ideig.
Mint kiderül Európa összes nagyvárosában történtek robbantások. London, Berlin, Prága, Budapest és ezekben a nagyvárosokban az utcákat beborítja a mérgező gáz zöld füstje.
Az orosz hadsereg lerohanja egész Európát. 
Feladatunk Hamburgba utazni, hogy kimentsük onnan a béketárgyalásra indult (amerikai) alelnököt.
Eközben Price megtudja, hogy ki Makarov bombagyárosa és, hogy hol bujkál az illető. Irány Párizs, ahol a francia kommandósokkal együtt kell elfognunk Volkot. Sajnos a feletteseink élve akarják, ezért ki kell menekítenünk Párizsból, azonban a teljes orosz hadsereg próbálja meg elállni az utunkat. A küldetésben percenként változik, hogy éppen a földi egység tagjaként, vagy a levegőben köröző gép fegyvereit vezérelve kell biztosítanunk a kijutást. A csapat egy hídnál várja a segítséget, akik el is pusztítják a támadó oroszokat. Itt volt a játék egyik legepikusabb jelenete. Ledőlt az Eiffel-torony.
Megtudjuk Volktól, hogy Makarov Prágában, egy szállodában bujkál. A Task Force 141 segítséget kér egy Kamarov nevű orosz loyalista barátjuktól, aki megszervezi a cseh ellenállás támadását. Eközben Yuri bőrébe bújva megpróbáljuk lelőni Makarovot. Makarov azonban számított az érkezésükre és csapdát állított a csapatnak. Makarov beszél a csapathoz (talán rádión) amiből Soap megtudja, hogy Yuri és Makarov személyesen is ismerik egymást. Egy bomba felrobbantja a templomtornyot amiben Soap és Yuri rejtőzködött. Soap súlyosan megsérül. Price siet a segítségünkre. Yuri és Price felváltva cipeli a sérült Soapot. Egyikük a sérültet viszi, a másik fedezi őket. Sikerül biztonságos helyre érniük, ahol Soap utolsó szavaival elárulja Price-nak, hogy Yuri és Makarov ismeri egymást. Price fegyvert szegez Yuri fejéhez, hogy mondja el mi ez az egész.
Ahogy kiderül, Yuri és Makarov testvérek (nem biztos, hogy vér szerint, lehet, hogy csak annyira közeli volt a kapcsolatuk). Együtt dolgoztak Zakhaevnek és ők ketten menekítették ki, mikor Price megpróbált végezni vele. Benne volt a kezük a 2011-es keleti atomtámadásban, de Yuri átállt a másik oldalra. Ezt megtudva Makarov őt is lelőtte a reptéri incidensnél, de túlélte, mert a helyszínre érkező mentők őt is megmentették. Price hisz neki.
Price és Yuri bejutnak Makarov prágai kastélyába, ahol megtudják, hogy az orosz elnök lányát Berlinben őrzik. Price azonnal értesíti a helyi egységeket (Team Metal), akik elindulnak, hogy kimenekítsék a lányt, azonban Makarov emberei ismét gyorsabbak voltak. Megtudják, hogy Makarov és az ultranacionalisták egy szibériai gyémántbányában tartják fogva az elnököt és annak lányát. A Metal Team és a Task Force 141 megmaradt tagjai elindulnak, hogy kimenekítsék őket. A bánya felrobban és csak Price, Yuri, az elnök és annak lánya jut ki. A többiek odavesznek.
Az orosz elnök békét köt Amerikával és az európai országokkal.
Makarov az Arab-félszigeten bujkál a Hotel Oasis-ban, ahova Yuri és Price golyóálló öltözetben, állig felfegyverkezve érkezik. Végeznek az őrökkel, de egy robbanásban Yuri megsérül és hátramarad. Price-nak sietnie kell, ha el akarja érni Makarov helikopterét. Price-nak sikerül felugrania a gépre, ahol megöli a pilótákat, de a gép kigyullad és visszazuhan az épület tetejére. Makarov és Price szédelegve próbálják meg elérni a kettőjük között heverő pisztolyt, de Makarov a gyorsabb. Pont, mikor le akarta lőni Price-t megjelenik a félholt Yuri, aki vállba lövi Makarovot, ám az visszalő és egyenesen homlokon lövi "testvérét". Price ezt kihasználva ráveti magát Makarovra. Egy kötelet teker annak nyakára, majd megpróbálja Makarov testével betörni az alattuk már eléggé megrepedezett üvegpadlót. Sikerrel jár. Mindketten a mélybe zuhannak. Price egy kiálló teraszos részre esik Makarov görcsösen rángatózó teste pedig a nyakába akasztott kötélen himbálózik.
Captain Price elővette gyújtóját és szivarját, hogy pöfékelés közben gyönyörködhessen a látványban. Vége a trilógiának.

A 2011-ben összeállt SAS csapat tagjai: Cpt. Price, GAZ, Ghost, Soap, Roach
Megmaradt tagok 2016-ban: Cpt. Price


 

A bejegyzés trackback címe:

https://mkproject.blog.hu/api/trackback/id/tr643536839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filmkiller · http://rosszfilmekoldal.blog.hu/ 2012.01.23. 12:41:11

Én is nagy Call of d. rajongó vagyok.. az egyik legjobb lövöldözős játék :))) Medal of honor a másik nagy kedvencem még.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.01.23. 13:30:01

@filmkiller: Tény, hogy ez a legjobb. Nincs még egy olyan széria, ami megközelíteni a CoD sikereit.

A Medal of Honor is jó, viszont mindig haragudtam rá, mert irreálisan magas volt a gépigénye. Az előző számítógépemen még a legelső MoH is szaggatott, pedig annyira nem volt gyenge. :D

filmkiller · http://rosszfilmekoldal.blog.hu/ 2012.01.23. 16:42:39

Nekem celeron hármas gépem volt ez előtt 250 Mb ram proci 1800 Mhz de simán vitte a medal of honor első kiadást. De jó is volt az a játék retro feelingem van.

Mumus88 2012.12.22. 10:24:19

Nagyon jó játék a 3. rész közepénél járok jelenleg :)
jó volt elolvasni pontosan mi is történt végig mert hát az ember csak-csak felejt így meg egész kerek a történet :)

annyit mondjuk javitanék hogy ebben a sorban:

Feladatunk Hamburgba utazni, hogy kimentsük onnan a béketárgyalásra indult Vice (amerikai) elnököt.

Itt szerintem nem Vice elnök hane vice president ami alelnököt jelent, tehát a Vice nem a név hanem titulust jelöl. De igazából ez csak kukacoskodás, az írás amúgy jó tetszett bár a végét nem olvastam el amig ki nem játszom.

Kalocsai Viktor 2015.12.29. 20:41:18

Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embert állított az akkori főgonosz Zakhajev nyomába küldték(szerintem legalábbis és lehet hogy ezért lépett ki Yuri a specnazból vagy csak a specnaz hitte azt hogy meghalt). És kijavítanám azt hogy a 3. részben Afrikába NEM MacMillan ment Soap ékal hanem Yuri. De azért jó lett. És jó az a feltevés is ami Ghost ékkal történt a 2. részben én még nem is gondoltam rá.

Kalocsai Viktor 2015.12.29. 20:45:07

Mint a játékból kiderült Yuri egy ex-specnaz os ezért szeribtem amíg az volt a specnaz is egy embert állított az akkori főgonosz Zakhajev nyomába küldték(szerintem legalábbis és lehet hogy ezért lépett ki Yuri a specnazból vagy csak a specnaz hitte azt hogy meghalt). És kijavítanám azt hogy a 3. részben Afrikába NEM MacMillan ment Soap ékal hanem Yuri. De azért jó lett. És jó az a feltevés is ami Ghost ékkal történt a 2. részben én még nem is gondoltam rá.
süti beállítások módosítása